De functies bij Vicoma

Vicoma is altijd op zoek naar talent en ervaring voor de volgende functies:

Tekenaar-constructeur

Als tekenaar-constructeur ben je verantwoordelijk voor het maken van tekeningen en modellen. Je krijgt daar – al naar gelang je ervaring – volop begeleiding bij. Maar zodra je laat zien dat je het ook zelf goed aankan, kun je ook op een flinke portie zelfstandigheid rekenen.

Het is een functie die goed past bij een young professional die net zijn opleiding achter de rug heeft, of maximaal een half jaar elders ervaring heeft opgedaan. Je werkt samen met collega’s in een team. Met eigenschappen als creativiteit, flexibiliteit en technisch inzicht ligt er een wereld voor je open bij Vicoma.

Constructeur

Ben je toe aan de volgende stap, na tekenaar-constructeur? Dan kun je bij Vicoma aan de slag als constructeur. In die functie ben je nog steeds veel en vaak uitvoerend actief. We rekenen er echter ook op dat je regelmatig overlegt met klanten. Dat kan ook op locatie zijn, waar je meedenkt over mogelijke oplossingen. De functie van constructeur vraagt daardoor meer van je zelfstandigheid: je opereert vaker alleen.

Senior constructeur

Als senior constructeur krijg je vooral de meer complexe projecten naar je toegeschoven. Je bent inmiddels een vaste waarde voor onze opdrachtgevers, die ook al expliciet om jouw expertise gaan vragen. In je werk schrik je er ook niet voor terug om collega’s projectmatig aan te sturen.

Junior engineer

Je begint in de functie van junior engineer bij Vicoma meteen met verantwoordelijk werk. Je wordt nauw betrokken bij nieuwbouw en aanpassingen van installaties en plants. Zelfstandig ga je ontwerpen, berekenen of uitwerken. Natuurlijk kun je altijd rekenen op support; niet alleen van de engineer met wie je samenwerkt maar ook van de collega's die met jou het project realiseren. Zo gaat je praktijkopleiding in een snel tempo.

Engineer

In je rol als engineer pak je zelfstandig de meer gecompliceerde installaties en constructies op. Je bent in staat om basisontwerpen, plan- en detailtekeningen en berekeningen te maken. Je hebt veel overleg, intern en extern: zowel met de klant als met je collega's die samen met jou aan het project werken. Je bent een expert op jouw vakgebied.

Senior engineer

Voor een senior engineer ligt er een interessante uitdaging bij Vicoma. Niet alleen op inhoudelijk vlak, waar je de projecten toegeschoven krijgt die om expertise en ervaring vragen, maar ook coördinerend. Vanaf de vraag van de klant tot en met de oplevering van het project ben je verantwoordelijk voor de engineering, inclusief uitvoeringsbegeleiding, commissioning en rapportage aan het management.

Groepsleider

Goed in je vak én leidinggevende capaciteiten? Je kunt groepsleider worden als je die ambitie hebt. Dan sta je aan het hoofd van een groep van vijf tot acht specialisten. Je bent niet alleen technisch-inhoudelijk verantwoordelijk. Ook hou je als groepsleider een scherp oog op de teamgeest en voer je zelf de beoordelingsgesprekken.

Projectleider

Projectleiders zijn bij Vicoma de mensen die de eindverantwoordelijkheid voor grote, complexe opdrachten aankunnen. Reken op een functie die veel van je kwaliteiten aanspreekt. Richting de klant ben je het vaste aanspreekpunt die het project naar zich toetrekt: je analyseert snel en goed wat wel en niet onder de scope valt. Intern weet je de diverse vakspecialisten van Vicoma aan elkaar te knopen om het juiste team voor jouw opdracht te creëren. Het verschil met de functie van projectmanager hieronder is dat je singledisciplinair bezig bent.

Projectmanager

Kun je de rol van projectleider aan en heb je het gevoel dat je ook over grenzen kunt heen kijken? Dan mag je de lat op de hoogte van projectmanager leggen: een functie die inhoudelijk aansluit bij die van projectleider, maar dan gericht op multidisciplinaire projecten. Met andere woorden, de projecten die inhoudelijk alles van je kwaliteiten vragen.

Vragen over vacatures?

Neem contact op met

Imke van der Geest
HR manager
010-4160011
hr@vicoma.nl

'Ik werk volledig zelfstandig aan de constructies, die ik ook zelf bepaal en die ook 1-op-1 worden overgenomen'

Benno Berendsen, 46 jaar, Vicoma Arnhem

'Ik ga ervan uit, dat ik nog kan groeien richting senior engineer of hoger'

Roy Kuijer, 28 jaar, Vicoma Groningen

'Ik vind, dat Vicoma veel mogelijkheden biedt'

Rutger van de Berg, 18 jaar, Vicoma Zoeterwoude

'Het leuke aan mijn werk, vind ik de dynamiek'

David Baijens, 34 jaar, Vicoma Sint-Oedenrode

'Ik vind het fijn werken bij Vicoma. Ik heb het naar mijn zin'

Rajsnie Soemeer, 30 jaar, Vicoma Zoeterwoude

'Het is leuk om hier te werken. Geen dag is hetzelfde'

Marjolein Boots, 29 jaar, Vicoma Velsen

'Onze klanten komen naar Vicoma vanwege de persoonlijke aandacht en de flexibiliteit die we bieden'

Sjaak de Koning, 54 jaar, Vicoma Rotterdam

6 Vestigingen
300 Medewerkers
2000 Projecten/jaar
20 Werkterreinen