Geïnteresseerd in een kijkje in de keuken?

Bij Vicoma zijn we altijd enthousiast om jonge talenten op mbo- en hbo-niveau een kijkje in de keuken te geven. Je gaat voor enkele maanden aan de slag in een aantrekkelijke omgeving. Hier krijg je alle ruimte om je horizon te verbreden en om te zien waar theorie en praktijk elkaar ontmoeten. Als stagiair draai je – afhankelijk van je niveau – meteen al volop mee. Natuurlijk krijg je optimale begeleiding.

Openstaande stage- en afstudeeropdrachten

Op zoek naar een uitdagende en leerzame stage- of afstudeerplek? Deze kan je vinden bij onze Junior Vacatures.

De ervaring van Carlos

Onlangs heeft Carlos Spagnol zijn afstudeerstage bij Vicoma (Hoogvliet) succesvol afgerond en heeft hij het felbegeerde papiertje in ontvangst genomen. Carlos was een duaal student Werktuigbouwkunde. Voor hem de ideale combinatie, omdat hij op deze manier een opleiding kon volgen en tegelijkertijd werkervaring kon opdoen. Hij heeft zijn eerdere stages met succes bij ons afgerond en dus was het voor hem een makkelijke keuze. De afstudeerstage zou hij ook bij Vicoma gaan doen. “Bij Vicoma krijg je steun van je begeleiders en andere collega’s en ze helpen je graag. Ook zijn er veel mogelijkheden bij Vicoma en ze zijn heel erg flexibel” zegt Carlos.

De afstudeeropdracht heeft hij uitgevoerd op de Piping afdeling. De opdracht was gericht op het maken van stressberekeningen. De kans om ervaring op te doen op dit vlak, “want op school geven ze geen vak Piping” geeft Carlos aan. Het hoogtepunt was voor Carlos het moment dat hij zijn diploma mocht ophalen. Blij verrast was hij dat niet alleen zijn afstudeerbegeleider, maar ook de teamleider en het afdelingshoofd aanwezig waren om getuige te zijn van dit mooie moment.

Hij is trots dat hij nu officieel een engineer is en dat geldt ook voor Vicoma. Na zijn afstuderen is hij bij ons in dienst gekomen. Carlos ervaart Vicoma als een fijne plek, “er is niet een hele hierarchische structuur. Je kan gewoon binnenlopen om een vraag te stellen. Het is heel laagdrempelig. De fijne sfeer is één van de redenen waarom ik bij Vicoma ben gebleven”.

De ervaring van Quinty

Quinty van Knotsenburg is nu 24 jaar en heeft Process & Food Technology gestudeerd aan de Haagse Hoge School. Voor het afronden van haar studie heeft Quinty haar afstudeerstage gedaan bij Vicoma. In een eerder stage kwam zij voor het eerst in aanraking met Vicoma. Op het moment dat het tijd was voor haar afstudeerstage heeft ze haar CV naar ons gemaild. Dit was de eerste stap en leverde haar uiteindelijk een baan op bij de Process afdeling van Vicoma.

Dit was ook de afdeling waar Quinty haar afstudeeropdracht heeft uitgevoerd. “Ik heb gewerkt aan een project waar de afdeling op dat moment ook voor een klant mee bezig was. Eigenlijk was het een soort schaduwproject. Ik voerde de berekeningen uit en iemand anders van de afdeling ook. Na afloop konden we dit naast elkaar leggen en konden we de verschillen zien.” Het leuke aan de opdracht van Quinty was dat ze zelf ook inbreng had. Samen met Quinty is gezocht naar een passende en geschikte opdracht. Het bleek geen makkelijke maar wel een uitdagende opdracht voor Quinty. Ze heeft er veel van kunnen leren en hulp was er altijd. “Wat leuk is aan de afdeling is dat je juist niet alleen aan je begeleider hulp kan vragen. Iedereen maakt er tijd voor om je te helpen. Dit is wel bijzonder. Van medestudenten die ergens anders hun afstudeerstage hebben gedaan hoorde ik dat ze alleen aan hun begeleider hulp konden vragen. Bij Vicoma was dat niet, ik maakte echt deel uit van de afdeling.”

Inmiddels heeft Quinty haar diploma behaald en is ze in dienst gekomen bij Vicoma. Ze is nu werkzaam op dezelfde afdeling als waar ze haar afstudeeropdracht met succes heeft afgerond. Ze heeft het hier naar haar zin, “er is goede humor op de afdeling en er is naast het werk ruimte voor een geintje tussendoor.” 

Wil jij ook jouw afstudeerstage volgen bij Vicoma en net als Carlos en Quinty je carrière bij ons beginnen? Kijk tussen de vacatures of we een afstudeeropdracht hebben die jou aanspreekt. Niks gevonden, maar wil je toch graag je afstudeerstage bij Vicoma lopen? Neem gerust contact met ons op!


Vragen over vacatures?

Neem contact op met

Imke van der Geest
HR manager
010-4160011
hr@vicoma.nl

6 Vestigingen
300 Medewerkers
2000 Projecten/jaar
20 Werkterreinen