Conditiemeting van gebouwen volgens NEN 2767

Bij het beheer van vastgoed is het belangrijk dat er een bepaald niveau gehaald wordt. De uniforme inspectiemethodiek NEN 2767 biedt dan uitkomst. Hiermee wordt de conditiebepaling van een gebouw altijd uitgevoerd naar dezelfde -maatstaven.

In de vorige editie van de Vicoma Update heeft NEN 2767 al even de revue gepasseerd. Met de overname van Advin valt de -conditiemeting van vastgoed volgens deze norm ook binnen het dienstenpakket van Vicoma. In totaal hebben we drie -gecertificeerde inspecteurs in huis die volgens deze norm inspecties uitvoeren. De uniforme inspectiemethodiek heeft vastgestelde onderhouds-niveaus. Deze niveaus variëren van 1 (zeer goed) tot en met 6 (zeer slecht). Gemiddeld genomen is niveau 3 naar de maatstaaf van vastgoedbeheerders voldoende. Naar aanleiding van de inspectie kunnen onze inspecteurs advies geven aan de vastgoed-beheerder. Voor het geven van dit advies wordt een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) en een onderhoudsbegroting opgesteld. Vervolgens kan Vicoma ook het planmatig onderhoud organiseren en begeleiden. 

Referentieprojecten

De conditiemeting volgens NEN 2767 en het opstellen van een MJOP hebben we al meerdere keren uitgevoerd. Dit hebben we gedaan voor verschillende aannemers, woningbouwverenigingen, VvE’s, de gemeente Cranendonck en Wageningen. Voor de -gemeente Wageningen organiseren en begeleiden we hiernaast ook het onderhoud.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met

Ron Miltenburg
Senior Bouwkundig Adviseur
0413 - 34 06 35
ron.miltenburg@vicoma.nl