Detail-engineering nu ook 'made in Vietnam'

Twee jaar geleden is Vicoma aan een bijzonder samenwerkingsverband begonnen met een ingenieursbureau in Vietnam. Inmiddels kunnen we concluderen dat de samenwerking naar tevredenheid is. Het uitbestede detail-engineeringwerk voldoet aan onze, en aan uw, kwaliteitseisen.

In veel branches is het uitbesteden van engineeringwerk in landen als Vietnam heel gebruikelijk. De lonen zijn er lager, het opleidingsniveau ligt er over het algemeen hoog. Daarmee kan een bureau als Vicoma op een adequate manier besparen op projectkosten. In eerste instantie is onze Vietnamese partner ingeschakeld voor eenvoudige aanpassingen op tekeningen.

Het samenwerkingsverband heeft ondertussen een vervolg gekregen. Sinds begin 2016 heeft Vicoma Zoeterwoude twee medewerkers van het Vietnamese bureau onder contract. Zij richten zich met name op het verder uitwerken van 3D Tekla-modellen, waarvan de basis bij Vicoma wordt gelegd. Patrick Hindriks, van Vicoma Zoeterwoude: 'Door de samenwerking met het bureau en het uitbesteden van engineeringwerk kunnen we de kosten van detailengineering effectief reduceren. Daarmee zijn we een nog aantrekkelijker partner voor basic engineering, staal- en pipingcalculaties en 3D ontwerpen van structural en piping.'

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met

Ronald Moraal
Manager Noord-West Nederland
071-5890837
ronald.moraal@vicoma.nl