Detail engineering voor nieuw besturingssysteem

In Hoek van Holland is onze opdrachtgever Synres B.V. toe aan vervanging van het besturingssysteem. Het huidige systeem voldoet niet meer aan de wensen. Gevolg: er wordt geïnvesteerd in een nieuw systeem. Als vaste engineeringspartner is Vicoma ingeschakeld voor het uitvoeren van de detail engineering.

Het huidige besturingssysteem RS3 is verouderd en moet plaatsmaken voor het nieuwe besturingssysteem PlantPAx van Rockwell Automation. Gezien de jarenlange samenwerking zijn onze engineers volledig op de hoogte van de bestaande installatie. Samen met de goede relatie die we met elkaar hebben was dit reden voor Synres om Vicoma in te schakelen. Voor de overgang worden in eerste instantie ruim 3.500 signalen omgezet. De tekeningen en schema’s van de veldinstallatie moeten hiervoor ook aangepast worden op de nieuwe situatie. Bij uitstek een taak voor de E&I engineers van Vicoma. Voor dit project werken we samen met de Maintenance afdeling van Synres en hun migratiepartner IAP (Industrial Automation Partners). Frans van Aalst, projectleider bij Synres, zegt hierover: “ik ben trots op de samenwerking tussen de verschillende partijen”. De verschillende partijen houden nauw contact met elkaar en dit komt het project ten goede.

De fabriek gaat tijdelijk uit

De overgang naar het nieuwe besturingssysteem staat gepland tijdens de turn around in november van dit jaar. Een spannend moment, want voor de implementatie is het nodig dat het productieproces twee weken wordt stilgelegd.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met

Ed Blom
Senior Engineer Electrical & Instrumentation
010 416 00 11
ed.blom@vicoma.nl