Europese primeur voor afvalverwerker Attero in Wijster

Eind maart ging de eerste paal de grond in voor een bijzonder project in Wijster. Afvalverwerkingsbedrijf Attero gaat er kunststoffolies verwerken tot granulaat. De bouw van de fabriek gaat 25 miljoen euro kosten, deels gefinancierd door de EU. Ook Vicoma heeft een aandeel in het nieuwbouwproject in Drenthe.

In de nieuwe fabriek krijgt huishoudelijk afval een nieuwe bestemming. Van plastic zakken en andere folies wordt re-granulaat gemaakt. Daarmee zet Attero een belangrijk stap in het sluiten van de kringloop voor LDPE-kunststof. Het proces dat daartoe moet leiden is innovatief en uniek in Europees verband. Daarom wordt de bouw van de fabriek met grote belangstelling gevolgd.

Vicoma kreeg al eerder de vraag om de basic engineering voor de bedrijfshal te verzorgen. Die werd uitgevoerd door specialisten van de vestiging in Groningen, samen met extra expertise vanuit Hoogvliet. De kennismaking beviel van beide kanten en heeft inmiddels geleid tot een multidisciplinaire invulling.

Inmiddels heeft Vicoma ook berekeningen gemaakt voor de stoom- en waterleiding. Ook is er een bouw- en civiel bestek opgesteld.  De meest recente activiteit is het stationeren van een projectleider en een engineer op locatie, die de bouw verder begeleiden. In november moet de fabriek operationeel zijn.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met