Geografisch procesroutingschema

Opdrachtgever: Jopen Bier

Projectomschrijving:

Brouwerij Jopen Bier opereert nu nog in de gelijknamige Jopenkerk in het centrum van Haarlem. Omdat de kerk te klein wordt, verhuist een deel van de productie naar een gebouw aan de rand van Haarlem. Vicoma ontwikkelde het procesroutingschema, de onderlegger voor de installatie van het leidingwerk. Het brouwen en vergisten vindt nu nog plaats in de kerk, maar lageren, filteren en afvullen verhuizen naar de nieuwe vestiging. Nu nog werkt de brouwerij met flexibele slangverbindingen. In de nieuwe setting wordt het een vaste installatie. Aan de hand van het geografische procesroutingschema van Vicoma zijn tanks, leidingen en equipment op een logische en efficiënte wijze geïnstalleerd. Ook voor leidingen voor water, stoom en condensaat is een layout gemaakt.

Trapconstructie Daarnaast hebben we ons - letterlijk - gebogen over een trapconstructie, bedoeld om bovenop de tanks te kunnen komen. Jopen Bier wordt sinds 1994 met veel succes gebrouwen in Haarlem naar een recept uit 1501. Dat is gebeurd vanwege het 750-jarig bestaan van de stad. Aan bierexpertise geen gebrek bij Vicoma: onze buurman, de grote brouwerij in Zoeterwoude is ook een van onze opdrachtgevers.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met

Rene van Zijl
Project Manager
071-5890837
rene.van.zijl@vicoma.nl