Lay-out engineering: vol is vol of toch niet?

Wanneer er behoefte is aan capaciteitsvergroting kan er in de meeste gevallen wel een plekje worden gevonden voor een uitbreiding. Toch komt iedere productielocatie ooit aan zijn limiet. Wat doe je dan: nieuwbouw of re-design?

Vicoma krijgt regelmatig de vraag om, binnen een gesteld budget en tijd, een re-design van de fabriekslay-out te ontwikkelen. In veel gevallen kan in dezelfde ruimte een aanzienlijke productie uitbreiding worden gerealiseerd. Dit door optimalisatie in de productie en het efficiënter benutten van het totale volume. Hierbij is veel aandacht voor het stroomlijnen van productie, transportbanden en een logische routing voor inkomende en uitgaande goederen. Wij zijn met onze ervaring in staat om een ‘patchwork’ lay-out om te zetten in een moderne en efficiënte productieomgeving.  

Vaak heeft een opdrachtgever ook als wens om de productiecontinuïteit tijdens de ombouw niet in gevaar te brengen. Deze productiecontinuïteit kunnen wij waarborgen door een gefaseerd ombouwtraject. Inmiddels hebben we hier veel ervaring in opgedaan. Voor vele gerenommeerde klanten hebben we dit dan ook naar volle tevredenheid gerealiseerd. 

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met

Aart den Dunnen
Manager Mechanical
0413-340635
aart.den.dunnen@vicoma.nl