Met een vernieuwde Terminal is LBC klaar voor de toekomst

Opdrachtgever: LBC

Projectomschrijving: Voor het tankopslagbedrijf LBC Terminal in de Botlek heeft Vicoma samen met LBC hun bestaande terminal verder ontwikkeld. Voor de terminal wordt een nieuwe steiger gebouwd, geschikt voor zee- en binnenvaart schepen. Vicoma heeft de steigeropbouw in detail ontworpen en de basis gelegd voor de nieuwe tankputten en de leiding- en koppelsystemen.

Het ontwerpen van tankterminals is voor de Rotterdamse vestiging van Vicoma bekend terrein. Er zijn immers al eerder terminals in het Rotterdamse havengebied verrezen waarbij Vicoma een leidende rol had. Met de bouw van deze toekomstige uitbreiding en modernisering van de bestaande LBC tank terminal neemt het tankopslagbedrijf een voorschot op de toekomst.

Op de vernieuwde tankterminal worden bestaande en nieuwe tankputten doormiddel van een flexibel netwerk van leidingen aan elkaar en naar de diverse verladingpunten gekoppeld. Dit flexibele systeem stelt LBC in staat om aan elke toekomstige klantwens te kunnen voldoen, ongeacht het product dat in hun tanks wordt opgeslagen. De eerste nieuwe tankputten en de nieuwe steiger worden, naar verwachting, begin 2017 bedrijfsgereed opgeleverd.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met

Peter de Jonge
Manager Mechanical
010-4160011
peter.de.jonge@vicoma.nl