Meten is weten

Hoe simpel kan het zijn. Neem een elektronische taster met voldoende specificatie en stel die op met een statief op een meettafel. Sluit vervolgens de elektronica aan op een geschikte pc en je kan de dikte van de folie meten.

Echter, wanneer je dezelfde meting kéér op kéér wilt herhalen en de resultaten wilt vergelijken zodat je het productieproces kan bijsturen is dit niet voldoende. Bij de klant ontstond hierdoor de vraag naar een robuuste unit voor het geautomatiseerd en gekalibreerd meten van foliediktes. Om dit te kunnen realiseren is Vicoma begonnen met het opstellen van een specificatie. Hierin nemen we alle eisen op, zowel meettechnisch en mechanisch als het gebruik, onderhoud en kalibratie. Op basis van deze specificatie wordt een basic design gemaakt. Door middel van een design review beoordelen we of de gestelde criteria worden gerealiseerd. Vervolgens wordt het geheel in de detail engineeringsfase uitgewerkt tot productie tekeningen.

Tenslotte heeft Vicoma ook de begeleiding van de realisatie op zich genomen en geassisteerd bij de afnametests en ingebruikname. Op basis van positieve gebruikservaringen heeft de klant inmiddels een tweede foliediktemeter laten bouwen. 

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met

Aart den Dunnen
Manager Mechanical
0413-340635
aart.den.dunnen@vicoma.nl