Nuchtere engineers die wel van een biertje houden

Bier is booming in Nederland. Kleinere brouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond. Inmiddels telt ons land er 400, meer dan bij onze zuiderburen die erom bekend staan. In veel gevallen gaat het om kleine brouwerijtjes. Maar kleine brouwerijen worden groot. Komt er professioneel leidingwerk aan te pas - en dat is al gauw bij 15.000 liter per jaar - dan kan Vicoma bijspringen.

Kennis van de bierproductie heeft Vicoma al langer. De vestiging in Zoeterwoude heeft continu vijf, zes medewerkers aan het werk voor Heineken. Dat is weliswaar een van de grootste brouwers in de wereld, goed voor 10 miljoen hectoliter per jaar. ‘Maar’, vertelt projectmanager René van Zijl, ‘een kleinere brouwerij maakt in principe gebruik van dezelfde soort installatie. Alleen de sizing is anders.’ En René kan het weten: hij verruilde een functie als engineer bij Heineken voor een rol bij Vicoma.

Vicoma kent daardoor als geen ander de functionele eisen die aan brouwinstallaties worden gesteld. Hygiënevoorschriften bijvoorbeeld. Voor de productie van bier gelden - net als voor andere foodproducten - strenge normen in verband met de voedselveiligheid. Daardoor kan Vicoma snel schakelen bij het ontwerp van installaties. En dat maakt een ‘groot’ ingenieursbureau ook aantrekkelijk (lees: efficiënt) voor een kleinere brouwerij. Mede door de nuchtere aanpak!

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met

Rene van Zijl
Project Manager
071-5890837
rene.van.zijl@vicoma.nl