Vicoma vult engineeringcapaciteit on site aan

Topdrukte op de afdeling engineering van Indorama Ventures Europe B.V. in Rotterdam, producent van PTA en PET. In het Europoortgebied wordt hard gewerkt aan de uitbreiding van de PTA-fabriek. De capaciteit verdubbelt van 350 naar 600 kiloton per jaar. Omdat de eigen engineers handenvol werk hebben aan het project, liet Indorama een aantal engineers van Vicoma invliegen.

‘Die werken hier nu al een jaar of drie on site’, zegt een tevreden Armand van Daalen, engineering & facilities manager van Indorama. De nieuwe RTO-unit (Regenerative Thermal Oxidizer) is in staat de vervuilingsconcentratie in de lucht tot een absoluut minimum te beperken. De begeleiding van de engineering wordt met eigen medewerkers gedaan. ‘Maar daardoor blijven weer andere opdrachten liggen. Vicoma kenden we nog van eerdere projecten. Een flexibele organisatie die past bij de flexibele organisatie die we zelf zijn.’

‘Engineers-projectleiders’

Vier à vijf Vicoma-engineers versterken daarom al drie jaar lang het eigen engineeringsteam, van specialisten in wtb en elektro tot civiel. Armand: ‘Maar eigenlijk zijn het engineers-projectleiders. Bij ons zijn ze ook verantwoordelijk voor de hele uitvoering van projecten: op tijd opleveren, de overdacht naar en de terugkoppeling met de fabriek. Wat wij hier nodig hebben zijn mensen die zich probleemeigenaar voelen en niet hun handen terugtrekken als het een keer tegenzit. En die hebben we, via Vicoma.’ Ook engineeringscapaciteit in eigen huis te kort? We staan voor u klaar.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met