Engineers van katbalk tot containerkraan

Vicoma IJmuiden is gespecialiseerd in alle facetten van de kraanbouw voor zowel de zware industrie, overslag en offshore. We werken al jarenlang – tot wederzijdse tevredenheid – samen met diverse kraanbouwers en opdrachtgevers. Daardoor zijn we specialisten in kraanbouw. Een specialist die in elke fase in het veld kan worden gebracht: nieuwbouw, revisie, upgrade, renovaties, inspecties, vervanging en onderhoud. Ook hijs- en transportjukken behoren tot onze specialisme. Daardoor kunt u niet alleen een beroep op Vicoma doen voor de complete engineering van uw kraan, maar ook voor het ontwerp van elk onderdeel dat in kranen wordt toegepast.

Voor de engineering maken we gebruik van moderne rekensoftware.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met

Wim Geijs
Manager Mechanical
0251-260100
wim.geijs@vicoma.nl

Neem contact op met een kantoor uit uw regio.

Trillende kraan niet langer meer probleem voor kraandrijver

Vraag van een van onze vaste opdrachtgevers. Een kraan op onze productielocatie trilt hinderlijk in de rij-richting. Niet prettig voor de kraandrijver. De trillingen vallen binnen de arbo-grenzen, maar is er toch niet iets aan te doen? Ja zeker.

Het Nijlpaard kan weer opgelucht ademhalen...

De grootste drijvende lemniscaatkraan van Nederland heeft een lieflijke naam: het Nijlpaard. Die naam dankt de kraan aan zijn vorm. De drijvende zwenkkraan, in gebruik bij OBA Bulk Terminal in Amsterdam, heeft een hefvermogen van maar liefst 50 ton. Vicoma heeft constructieve verbeteringen ontworpen om scheuren in de constructie een halt toe te roepen.

Detail-engineering nu ook 'made in Vietnam'

Twee jaar geleden is Vicoma aan een bijzonder samenwerkingsverband begonnen met een ingenieursbureau in Vietnam. Inmiddels kunnen we concluderen dat de samenwerking naar tevredenheid is. Het uitbestede detail-engineeringwerk voldoet aan…

Pneumatisch lossen van cement

Opdrachtgever: Van Aalst Projectomschrijving: Grote aanpassingen op pneumatisch lossen van cement vergt hoge mate van inventiviteit Binnenkort zal droge bulk cement in Nieuw Zeeland geïmporteerd gaan worden. In opdracht van Van Aalst…