Burgemeester van Velsen brengt bedrijfsbezoek aan Educo

Op woensdag 22 mei heeft burgemeester F. Weerwind een bedrijfsbezoek gebracht aan ingenieursbureau Educo aan de Kromhoutstraat in IJmuiden. Educo is onderdeel van Vicoma, een landelijk opererende keten van ingenieursbureaus met het hoofdkantoor in Hoogvliet.

Educo is gespecialiseerd op het gebied van (off shore-) staalconstructies, kranen en zware werktuigbouwkundige installaties. De heer Weerwind heeft onder andere uitleg gekregen over de bijdrage die Educo levert aan een revolutionair systeem van staalproductie zoals dat door Tata Steel ontwikkeld wordt, waarbij de CO2 uitstoot fors verlaagd wordt en de energiebehoefte significant lager is in vergelijking met het bestaande proces. Ook een demonstratie van een wereldwijd uniek systeem voor het zonder schommelen hijsen en daardoor zorgvuldig plaatsen van zeecontainers, maakte diepe indruk op de burgemeester.

Op de foto: Burgemeester Weerwind op de voorgrond en daarachter van links naar rechts: Martijn Haeser (beleidsmedewerker gemeente Velsen), Rob Bak, Wim Geijs, Frido Slag (allen Educo).