Onze engineers ontmoeten jongeren tijdens Techport Career Day

Sinds 2013 heeft Vicoma een samenwerkingsverband met Jet-Net. Een Jongeren- en Technologienetwerk waarbij leerlingen in contact komen met het bedrijfsleven. Afgelopen september was dit tijdens een -speciale editie van de Techport Career Day. 

Deze speciale editie is georganiseerd ter ere van het 100-jarige bestaan van Tata Steel. Het staalbedrijf heeft 25 bedrijven en ongeveer 600 derdejaars VMBO en HAVO leerlingen uitgenodigd. De bedrijven en -leerlingen -verzamelden zich op het evenemententerrein van Tata Steel in IJmuiden. Vicoma organiseerde de workshop -Trekdrop vs. Staal, met als doel de leerlingen te laten begrijpen dat staal sterk en vervormbaar is. Ze kregen de opdracht om door middel van een berekening te achterhalen hoeveel Tesla’s of Lamborghini’s er aan een stalen staaf kunnen hangen voordat deze breekt. Daarnaast gingen ze enthousiast aan de slag met een trekbank en -trekdrop. Ze mochten hierbij zelf de kracht en vervorming bepalen. 

Dit soort activiteiten vinden we bij Vicoma belangrijk, omdat we de jongeren nodig hebben in de toekomst. Vijf jaar geleden zijn we daarom de samenwerking aangegaan met Jet-Net. Door het organiseren van -verschillende -activiteiten kunnen jongeren een reëel en positief beeld vormen van techniek. Onze engineers leveren graag hun bijdrage door het verzorgen van gastcolleges, workshops en begeleiding tijdens de jaarlijkse Career Days West in november. Wij hopen dat hierdoor meer jongeren kiezen voor een toekomst in de technische sector.