Start strategische samenwerking met Proton Ventures

Per 10 mei 2016 is Proton Ventures Engineering een strategische samenwerking gestart met Vicoma Engineering. Beide bedrijven gaan met elkaar samenwerken voor de wereldwijde acquisitie en realisatie van small-scale ammonia plants en ammoniak & UAN opslag projecten.

Proton Ventures Engineering voert op projectbasis diverse projecten uit in de chemische industrie. Deze bestaan in hoofdzaak uit het ontwerpen en bouwen van mini-ammoniak fabrieken en (grootschalige) opslag van duurzame energie, waaronder ammoniak. Proton Ventures werkt vooral aan de processen, de operatie en de daarbij behorende training en organisatie, waarbij Vicoma verschillende diensten biedt zoals multidisciplinaire engineering, project- en constructiemanagement.
‘Proton Ventures heeft veel expertise als het gaat om process engineering, design en training. Vicoma heeft daarentegen veel kennis van basic en detailed engineering. Een combinatie van deze expertises leidt dan ook tot een unieke samenwerking,’ aldus Hans Vrijenhoef, CEO van Proton Ventures.

Ervaring met samenwerken
Proton Ventures en Vicoma hebben onder andere bij een opslag project in Estland met elkaar samengewerkt. Een samenwerking die goed is bevallen en deze strategische afspraak tot gevolg heeft.
‘Beide bedrijven vullen elkaar goed aan. We weten precies welke expertise bij onze bedrijven aanwezig is, zodat we een zo optimaal mogelijke samenwerking weten neer te zetten’, zegt Marc Steigenga, directeur van Vicoma.
Vrijenhoef voegt daar aan toe: ‘Momenteel is Proton Ventures internationale projecten aan het voorbereiden. Deze strategische samenwerking komt dan ook precies op het juiste moment!’

Over Proton Ventures
Proton Ventures is een engineering bedrijf gespecialiseerd in ammoniak gerelateerde technologie en producten. Proton heeft veel ervaring in het bouwen en ontwerpen van zowel drukopslag als gekoelde opslag van ammoniak en small- scale ammonia plants. Daarnaast is Proton Ventures gespecialiseerd in opslagconcepten voor chemische en vloeibare meststoffen voor agricultuur en horticultuur.
Meer informatie op protonventures.com.