Vicoma Engineering en Scala Rietvelden gaan nauwe samenwerking aan

Op dinsdag 25 juni hebben Vicoma Engineering en PENTA college CSG Scala Rietvelden een samenwerking ondertekend in het kader van het Jet-Net programma. Onder toeziend oog van Sebastiaan Smit van Jet-Net werden op het Vicoma kantoor in Hoogvliet de handtekeningen gezet door de heer René Mekkelholt vestigingsmanager en de heer Peter Stehouwer, conrector onderwijs van Scala Rietvelden.

Met het tekenen van de intentieverklaring slaan beide partijen de handen ineen om meer leerlingen te interesseren voor techniek via Jet-Net.
Jet-Net is het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland, een samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid. Doel van de samenwerking is havo- en vwo-leerlingen een reëel beeld te geven van technologie en hen te interesseren voor een technische vervolgopleiding. Aan Jet-Net zijn 87 bedrijven, 171 scholen en 30 partners verbonden.
Samen met de scholen zetten de aangesloten bedrijven uitdagende activiteiten op die aansluiten bij de bètavakken. Zo wil Jet-Net scholieren enthousiasmeren voor techniek, met name door de lessen te verrijken met concrete praktijkvoorbeelden en door de toekomstperspectieven over banen en werkzaamheden duidelijk te maken.
De samenwerking tussen Vicoma en Scala zal zich richten op het organiseren van gastlessen en bedrijfsbezoeken en op presentaties op de betathemadagen voor de derde klassen.

Op de foto links Peter Stehouwer van Scala Rietvelden en rechts René Mekkelholt van Vicoma Engineering