Vicoma ondertekent convenant met Jet-Net

Vicoma Hoogvliet en Educo IJmuiden gaan zich inzetten voor het bevorderen van de belangstelling voor techniek op havo/vwo-scholen in de buurt. Door het tekenen van een convenant met Jet-Net is een start gegeven voor het ontwikkelen van activiteiten gericht op deze doelgroep.

Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland, is een samenwerkingsverband tussen bedrijven, overheid, intermediaire organisaties, hogescholen, universiteiten en havo/vwo-scholen. Inmiddels zijn 85 bedrijven en 23 partnerbedrijven aangesloten bij dit netwerk. Via Net-Jet hebben deze bedrijven samenwerkingsverbanden met 170 scholen. Er zijn nog veel meer scholen die ook interesse hebben in de samenwerking met het bedrijfsleven. De ambitie van Jet-Net is dan ook om in de komende jaren verder uit te breiden.

Doel van dit samenwerkingsverband is het bètaonderwijs aantrekkelijker te maken voor scholieren. Dit kan bijvoorbeeld door het geven van gastlessen, hulp bij profielprojecten en het geven van informatie met betrekking tot beroepskeuze en carrièremogelijkheden in de technologie.
Met deze samenwerking krijgt Vicoma een betere toegang tot goed opgeleide jongeren in techniek en bètawetenschap. Bovendien worden de banden met scholen in de omgeving strakker aangehaald. Niet onbelangrijk in een tijd dat de arbeidsmarkt voor bèta-kandidaten schaars is!

Op de foto: Marc Steigenga, algemeen directeur Vicoma Engineering en Gerard Jacobs, directeur Jet-Net.