Vicoma rondt overname Advin af

Persbericht

Rotterdam, 1 mei 2018 - Ingenieursbureau Vicoma Engineering heeft de acquisitie van een deel van Dura Vermeer-dochter Advin afgerond.

Met terugwerkende kracht naar 1 april zijn de bouwkundige en werktuigbouwkundige activiteiten, inclusief 25 medewerkers, overgegaan naar vestigingen van Vicoma in Velsen en Sint-Oedenrode. "We zijn erg gelukkig met de overname", aldus Marc Steigenga, managing director van Vicoma Engineering. "Het sluit naadloos aan bij onze groeistrategie, gericht op een steeds bredere dienstverlening aan onze opdrachtgevers."

Vicoma is een multidisciplinair ingenieursbureau met een sterk track record in de procesindustrie voor bedrijven als Tata Steel, Shell, Heineken, AkzoNobel en Mars. De focus van opdrachtgevers op hun kerncompetenties heeft het familiebedrijf aangegrepen om de afgelopen jaren haar dienstenportfolio te verbreden. De overname van Advin sluit hier goed bij aan. Zo wordt hierdoor de dienstverlening uitgebreid met hoogstaande scanningcapaciteiten, inclusief digitalisering en modellering. Steigenga: "Daarnaast kunnen we nu ook architectuur, bouwbegeleiding en bouwkundig advies en inspectie aanbieden, dankzij onze nieuwe collega's."

Archicom
Onder de overname valt ook het bedrijf Archicom, een vooraanstaand ingenieursbureau op het gebied van distributiecentra. "De overname is ook een welkome aanvulling, gezien de krappe arbeidsmarkt", licht Steigenga toe. "Iedereen is vanaf dag één productief. Onze overheadratio daalt en we zien goede mogelijkheden voor cross selling."

Blijven groeien
Met de overname stijgt het aantal medewerkers van Vicoma boven de 300, verdeeld over vestigingen in Rotterdam, Arnhem, Velsen, Groningen, Sint-Oedenrode en Zoeterwoude. Steigenga: "We willen die groei autonoom, dan wel door middel van acquisities, blijven voortzetten, maar wel met de menselijke maat. Onze kracht is dat we altijd heel nauw met onze klanten samenwerken. Vandaar ook onze spreiding door Nederland."

Afscheid Dura Vermeer
Deze overname vloeit voort uit de beslissing van vorig jaar van Dura Vermeer Groep NV om afscheid te nemen van haar advies- en ingenieursdochter Advin. De afdeling die ontwerpen maakt voor onder meer viaducten en bruggen is geïntegreerd in de infratak van Dura Vermeer. Een ander deel van Advin wordt overgenomen door de Iv-Groep.

Over Vicoma
Vicoma Engineering is een onafhankelijk en pragmatisch ingenieursbureau met als doelstelling om industriële installaties, processen of bouwwerken te ontwerpen, realiseren, verbeteren en/of uit te breiden. Het betreft hier doorgaans projecten op het gebied van duurzaamheid, veiligheid, kostenreductie of outputverbetering. Vicoma is vooral actief in de sectoren food & farma, (petro)chemie en (new) energy.

Bij Vicoma Engineering werken meer dan 300 medewerkers, vanuit vestigingen in Arnhem, Velsen, Groningen, Sint-Oedenrode, Zoeterwoude en hoofdkantoor Rotterdam.