Civiele en bouwkundige inspecties

Vicoma is ook gespecialiseerd in civiele en bouwkundige inspecties. Die inspecties zijn vooral gericht op raffinaderijen in het Botlekgebied. Daarbij kijken we naar de gehele site: van fabriek tot pijpenbrug, van zeesteiger tot E-stations en van tankput tot opslagloods. Ook bekijken we beton- en staalconstructies kritisch op hun onderhoudsbehoefte en integriteit, en nemen we toegangsvoorzieningen en fireproofing onder de loep. Die inspecties zijn meestal periodiek of stopgebonden, aan de hand van een vast interval.

Zowel vanaf het maaiveld, vanaf het steigerwerk, vanuit een hoogwerker en eventueel vanuit een boot checken we ieder object minutieus. Aan de hand van onze beoordeling ontvangt u als opdrachtgever een verhelderend rapport met onze inspectiebevindingen.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met

Jelle Abels
Manager Civil
010-4160011
jelle.abels@vicoma.nl

Neem contact op met een kantoor uit uw regio.

Conditiemeting van gebouwen volgens NEN 2767

Bij het beheer van vastgoed is het belangrijk dat er een bepaald niveau gehaald wordt. De uniforme inspectiemethodiek NEN 2767 biedt dan uitkomst. Hiermee wordt de conditiebepaling van een gebouw altijd uitgevoerd naar dezelfde -maatstaven.

3D Laserscanactiviteiten bij Vicoma op nog hoger peil

Met de overname van Dura Vermeer-dochter Advin heeft Vicoma meer armslag gekregen op werktuigbouwkundig gebied. Een deel van de 25 medewerkers van Advin is aan de slag gegaan in Velsen. Hun bouwkundige collega’s hebben inmiddels een nieuwe werkplek gevonden in Sint-Oedenrode (zie ook elders in deze nieuwbrief).

Vicoma nu ook inzetbaar voor architectuur en bouwkunde

Een spraakmakende uitbreiding van het dienstenpakket van Vicoma: opdrachtgevers kunnen Vicoma nu ook inschakelen voor activiteiten op het gebied van architectuur en bouwkunde. De overname van ingenieurs-bureau Advin - zie ook elders in deze nieuwsbrief - maakt het mogelijk om integraal te werken.

Vicoma-oplossing damt geurhinder vergister fors in

Bio Power Alphen, de GFT-vergister van Indaver, bleek meer geuroverlast op te leveren dan bij de opening gepland was. Aan Vicoma is de vraag gesteld of de installatie zo aan te passen was dat de milieu-impact kon worden geminimaliseerd. Bijkomend…

Realisatie ammoniak en UAN terminal

Opdrachtgever: Baltic Chemical Terminal Projectomschrijving: Vicoma Engineering heeft in samenwerking met Bibliopola en Proton Ventures de basic en detail engineering, procurement, commissioning, training en startup assistentie uitgevoerd…