Thermografische inspecties

Thermografie kan worden ingezet voor meerdere doeleinden. Aan de hand van thermografische inspecties kunnen storingen, temperatuurafwijkingen en overbelasting worden geconstateerd. Vicoma gebruikt thermografie als extra toevoeging op de voorgeschreven inspecties van de NEN 3140 en NEN 1010. Verder wordt thermografie toegepast bij werktuigbouwkundige installaties, bijvoorbeeld ketels, leidingwerk, tracing en dergelijke.

Door thermografisch scannen kan de warmteontwikkeling van een object contactloos worden gemeten. Deze meetmethode maakt gebruik van een warmtebeeldcamera waarop de temperatuur goed in beeld kan worden gebracht. Tijdens een meting wordt de temperatuur van een object of een gedeelte ervan bepaald. Het voordeel van thermografische metingen is dat deze ook voor moeilijk bereikbare plaatsen inzetbaar is. Ook hoeven productieprocessen niet te worden stilgelegd. Er is dus geen stagnatie.

Thermografische rapporten

Vicoma levert uitgebreide rapportages van thermografische inspecties. In zo’n rapport vindt u een temperatuuranalyse per onderwerp, gecombineerd met een ‘gewone’ digitale foto. Zo krijgt u een heldere analyse van de omstandigheden, de locatie en de waarneming. Inclusief een praktisch advies welke maatregelen het meest geschikt zijn. 

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met

Wim Vitters
Manager Electrical & Instrumentation
050-3120499
wim.vitters@vicoma.nl

Neem contact op met een kantoor uit uw regio.

Betrouwbare inspecties met thermografie

Opdrachtgever: Waterschap Noorderzijlvest Projectomschrijving: Thermografie biedt optimale mogelijkheden voor betrouwbare inspecties Voor het Waterschap Noorderzijlvest heeft Vicoma 26 rioolgemalen en 3 rioolwaterzuiveringsinstallaties…